PETER DE KOCK / SCENARIO / REGIE
Deze film is voor mij als een jongensdroom. Het hele traject vanaf eerste idee, tot aan de draaiperiode was n grote speurtocht vol met raadsels, geheimen en tegenstrijdigheden. Het is een project dat in de loop der jaren honderden verschillende versies heeft gekend en nu eindelijk tot een heel bijzondere film dreigt te komen.

MELLE VAN ESSEN / CAMERA

LEO FRANSSEN / GELUID
Heb met Peter al veel gedraaid. Weet dat hij al vele jaren geleden op het idee van deze film kwam. Gewoon zoals het hoort, midden in het leven, tijdens een avondje kroeg. Jaren geleden had Nederland een grote naam wanneer het om documentaire maken ging, maar sinds de boekhouders de macht in filmland hebben overgenomen hebben wij het in plaats van documentaire over reportage. Korte feitelijke weergaves, efficient "gefilmd". Het beschouwende, het werkelijke nadenken over de vorm bestaat niet meer.
Maar tot hier en niet verder, de reddertjes zijn op pad. Onze eerste, succesvolle 16 urige draaidag voelde goed aan. We gingen op in de omgeving (achterbuurt Sao Paolo) en hielden feeling met ons onderwerp. Documentaire gedraaid op de enige manier waarop het volgens mij goed kan.
Ik acht me bevoorrecht dat ik deel van deze groep mensen kan uitmaken. O ZO. 

ERNESTINA VAN DE NOORT / TOLK / VERTALER
In Vallegrande, waar hij met open, dode ogen de wereld inkeek, prijkt Che Guevara op huisaltaartjes en wordt hij gebeden om wonderen. In de kerk van het dorp ligt een Christus die volgens een van onze hoofdpersonen een miraculeuze gelijkenis met Che vertoont. De onverzettelijke marxist rijdt door La Paz geplakt op de achterruit van een taxi samen met Bin Laden. Che is van iedereen. Mij zei hij niets. Hij was een hol icoon. Door mijn reizen naar Cuba en gesprekken met een overlevende van zijn Boliviaanse guerrilla werd hij meer van vlees en bloed. Nu, op zoek naar de handen, krijgt de mythe vat op me. Of we het raadsel gaan oplossen? In ieder geval een geweldig avontuur om er met deze ploeg met volle vaart in te duiken.

LAURA BRONKERS / PRODUCTIE

Het aanstekelijke enthousiasme van Peter en mijn liefde voor Latijns Amerika hebben deze reis voor mij onvergetelijk gemaakt. Een prachtige tocht door de Andes met als doel het mysterie rond de verdwenen handen van Che te ontrafelen. Het was heel bijzonder om de personages die wij, na een jaar van research en subsidieaanvragen inmiddels op papier aardig goed had leren kennen, in levenden lijve te ontmoeten. Een fascinerende mengeling van couleur locale en boeiende verhalen van oude mannen die eens, naar eigen zeggen, een belangrijke rol in de geschiedenis hebben gespeeld.


FRANK VAN DEN ENGEL / PRODUCENT

NATALIA AZZE / LOCALE PRODUCTIE CUBA
Estew viaje mas que por la propia satisfaccion del mismo, ha sido para mi una clase magistral y un arduo intento de reconstruir la historia perdida.
Admiro mucho la osadia de Peter yu el resto de su fantastico equipo,tambien les agradezco su inmensa confianza conferida a mi persona y seguro, seguro...pronto las caja de pandora ser abierta.
Mucha Suerte!

RIEKJE ZIENGS / MONTAGE